Sockerpasta – Vuxnas modellera

Har fått en ny hobby. Eller ny – kanske snarare skulle sägas nygammal för egentligen har jag gjort det här tidigare i livet men bara med annat material. Det handlar om att skapa figurer av sockerpasta. Sockerpasta är ungefär som den modelleran som jag lekte med när jag var liten. Ganska stel lera som det gick att skapa nästan vilka figurer som helst av. Vi hade lera i olika färger i olika burkar och på så vis kunde man göra figurer men härligt olika färger. Jag älskade det när jag var liten men sedan har intresset legat i dvala i 25 år tills jag häromdagen landade på www.sockerpasta.nu – en sida som säljer sockerpasta i alla möjliga och omöjliga färger. Ser precis ut som leran som jag lekte med förr så det är inte svårt att förstå att jag blir inspirerad att börja forma igen. På sidan fanns även exempel på bloggare som skriver och fotar sina alster och kan väll inte säga annat än att jag är imponerad av exempelvis Sockertrollets blogg (kolla in själv). Kan väll inte ännu göra sådana där rosor men är rätt duktig på att göra små djur. En gris, en ko och framförallt Gävles stolthet – en julbock.

Så nu har jag beställt några halvkilospaket och ser framemot att ha en bakstund med lill-grabben hemma. Vi ska göra figurer tillsammans precis som vi tidigare gjort med lera men nu är det ätbart som gäller. Det blir om inte annat godare.

Related posts