Allt går visst att jämföra

Har sett mängder av sidor som jämför saker på nätet. Man kan jämföra pris på elavtal likväl som var man hittar den billigaste popcornmaskinen. Det handlar då främst om att spara pengar. Men nu har jag hittat en sida som visar att jämförelserna börjar gå ännu längre. Läxhjälpen.com är en sida som ännu inte hunnit växa så stor men tanken är att presentera de läxläsningsföretag som finns i Sverige. Hade denna sida lanserats för sex år sedan dvs 2007 hade inte det funnits mycket att skriva om. För även om läxläsning har funnits länge så har det exploderat i utbud sedan 2007. En stor del har med RUT-avdraget att göra. Det gör att priset blir hälften så stort. Men jag tror det handlar mycket om andra saker också.

Ett exempel är att det varit stora artiklar i tidningarna om att skolorna inte klarar av att ge elever det stöd de behöver. Bilden av den svenska skolan har knappast varit positiv och det gör inte saken bättre när man får läsa om att det krävs 0,3 på högskoleprovet för att komma in på utbildningen till lärare. Statusen i yrket faller som en sten, lönen är låg och kraven allt högre på dem. Det är klart att läxläsningsföretagen får vatten på sin kvarn.

Och nu har det alltså gått så långt att sidor på nätet börjar jämföra dessa företag. Jämför dem så att konsumenten ska kunna välja rätt.

Vet inte riktigt vad jag ställer mig i frågan. Jag tycker att skolan borde kunna ge den hjälp som alla behöver. Men samtidigt – vad gör man om inte så är fallet.

Related posts