Dekor till halloweenfesten

Det heter att ”det är gästen som gör festen” och det är sant. Men mycket hänger även på den som anordnar festen. Med rätt musik, mat och dekor skapas en stämning som sedan smittar av sig på gästerna. Detta oavsett om det är släktträffen på midsommar eller den mer äckliga halloweenfesten i november.

När man anordnar en halloweenfest bör man som värd i första hand fokusera på att föregå med gott exempel gällande klädseln. En maskeraddräkt är ett måste men lika viktigt är det med dekoren. Precis som hela huset ska andas jul när det är julafton ska huset andas blod, helvete och monster när det är halloween.  En del saker kan man göra själv medan andra är bättre att köpa in. Några detaljer man kan pynta sitt hem med är följande:

Avhuggna kroppsdelar: Att tillverka kroppsdelar själv är möjligt men det tar väldigt lång tid, alternativt gör det extremt ont. Då är det enklare att köpa några fötter eller händer för några tior styck och bara lägga ut där gästerna kommer att vara.

Avspärrningsband: Även om de går att få tag på gratis är det inte lagligt – så köp dem istället. Spärra av området med klassisk polisband eller varför inte avspärrningsband som varnar för giftigt avfall. Innanför banden är det halloweenfest med allt vad det innebär. Utanför är alla vanliga människor igen. En tydlig gräns mellan fantasi och verklighet.

Musiken: Börja kvällen med riktig spökmusik i bakgrunden. Ljud som upplevs taget från ett förfallet slott där monster och spöken har fått regera lite väl länge. En perfekt skiva att starta med. När sedan alla har kommit på plats kan man byta till något mer ”festligare” även om bör vara försiktig så att den mörka stämningen försvinner.

Listan kan göras lång men för att göra det enkelt kan man tänka utifrån gästens perspektiv. Vad förväntar de sig av en halloweenfest? En bra entré (avspärrningsband), en god stämning vilket byggs upp av både dekor och musik samt god (men äcklig) mat.

Related posts