Otydliga företag – varför?

När man besöker ett företags hemsida vill man snabbt förstå vad det egentligen är dom arbetar med och vilka tjänster som förmedlas, inte sant? Förvånansvärt många företag har en mystik över sig som är svår att förstå sig på, där både verksamheten och tjänsterna är så flummiga och lummiga att man inte fattar något alls. Är det ett magiskt knep för att locka till sig kunder eller skjuter dom sig själva i foten? Många skulle nog rösta på det sistnämna.

Contrefort.se är ett exempel på otydligt företag, eller åtminstone otydlig hemsida där man vid ett besök inte blir ett dugg klokare på vad det egentligen är dom pysslar med. Erbjuder dom tjänster inom administration, rekrytering med mera, eller något helt annat? Är det en blogg som beskriver dessa tjänster eller är det ett faktiskt företag?

Enligt min mening vill man ha klara besked. Letar man efter ett företag som erbjuder tjänster inom personaladministration vill man också att det framgår tydligt via hemsidan. Kanske skulle dessa mystiska företag må bra av att anlita hjälp från någon som kan styra upp deras hemsidor så att besökare och kunder faktiskt förstår vad det är dom vill förmedla. Av ren nyfikenhet undrar jag såklart hur många besökare som stannar kvar på en sådan sida. Finns det någon som vet?

Related posts