Allmänna ideer 

Värdelösa vinter

Skönt, inte sant? Visst, det kan vara roligt med vintersport, och för de små är det kul med snöbollskrig och pulkaåkning. Men kyla och snö innebär också en del extra moment i vardagen. Det mest påtagliga är kanske att man behöver klä sig ordentligt. Och även om man klär sig bra, finns risken att man fryser ändå. Man vill kanske inte gå med termobyxor till affären, till exempel. Skorna är givetvis viktiga också. Utan rätt vinterskor får man passa sig var man går.

Men det innebär också lite besvär vad gäller transport. Är man bilägare innebär det kanske att man behöver stå och skrapa rutorna varje morgon. Inte bara vindrutan, utan även sidorutor samt bakruta för att kunna få ordentlig sikt. På vägen till jobbet är sannolikheten för köer högre än i vanliga fall. Ett rejält vinterväder innebär ökad risk för olyckor, samtidigt som ett kallare väder överlag innebär att trafiken blir tätare. Detta eftersom färre väljer att åka kollektivt eller ta cykeln, helt enkelt eftersom det inte är särskilt behagligt i minusgrader och snö eller slask.

Den som tar kollektivtrafiken kan dock säkerligen vänta sig fullare bussar och tunnelbanor. En fin vår- eller sommardag kan man kanske tänka sig att gå eller cykla ett antal kilometer till jobbet. En kall vinterdag är det många som väljer bussen framför att huttra under en kylig promenad.

Vintern innebär också att det är mörkt. Medan det visserligen kan vara skönt, kan det också innebära att man väljer att stanna inne på kvällarna, istället för att hitta på något ute. Många fritidsaktiviteter bygger dessutom på att det är fint väder, till exempel att paddla kajak, vindsurfa eller spela fotboll.

Men som nämnt i inledningen finns det givetvis höjdpunkter med vintern också. Det kan vara riktigt roligt stundtals. Men så är det också skönt när våren kommer.

Related posts