Fem enkla steg till en frisyr som håller hela kvällen

Är chefen med fru på väg hem till dig för att äta middag? Har du dammsugit hela förmiddagen och ditt hår ser ut som ett fågelbo? Lugn, här har du 5 sätt att fixa iordning håret på mindre än 10 minuter.

Steg 1. Börja med att applicera schampo i hårbotten och balsam i topparna. Detta innebär alltså att du kan ha i både schampo och balsam i håret samtidigt detta sparar tid samtidigt som håret inte blir slitet då schampo sliter ut dina toppar och balsamet gör hårbottnen fettig.

Steg 2. Skölj ur schampot och balsamet med kallt vatten då det sparar både på miljön och gör håret mjukare. Handdukstorka sedan håret, så att det är någorlunda torrt.

Steg 3. Applicera hårolja. Detta är en prisvärd produkt som gör mirakel för en stressad person. Håroljor kostar runt 30 kronor och gör håret fräscht, mjukt, ger håret glans och doftar gott. Börja med att pumpa ut hårolja in handen, 1-2 pump brukar räcka bra, gnugga ut håroljan i hela händerna och börja därefter att lägga lite hårolja i topparna. Arbeta nerifrån och upp, så att det hamnar mest hårolja i topparna och nästan ingenting i hårbottnen.

Steg 4. Dags att fixa frisyren! En utav de lättaste frisyrerna som finns är den världsberömda knuten. Denna frisyr är lätt att göra med blött hår och om du inte har tid att föna håret så är knuten en bra lösning. Tips: sätt upp håret i en hästsvans och gör därefter en knut, det kan också gå lättare om du använder dig utav en donut, dessa finns att köpa i många klädaffärer.

Steg 5. Är du inte riktigt nöjd med knuten så kan du alltid dekorera den med fina accessoarer exempelvis: blommor, rosetter eller något annat som passar dig. Använd sedan hårspray som gör att knuten håller formen hela middagen. Rådfråga med frisör om du är osäker på vad för produkter som passar ditt hår bäst. Frisören kan enkelt se vad för typ av hår du har och kan därför tipsa om bra prisvärda produkter som håller måttet.

Nu är det dags att andas ut och vara lugn, med en vacker frisyr kan inget gå snett. Och om chefens fru skulle fråga hur ditt hår kan vara så fint. Hälsa henne då att det endast tog tio minuter att göra.

 

Related posts