Hälsa 

Expressen listat bästa spa i Sverige

Att åka på en spaweekend är otroligt skönt och avslappnande. Det är oftast bara 48 timmar men det är 48 timmar fulla av avslappning, god mat och trevligt sällskap. En stund att umgås i den annars så stressiga vardagen.

Men vilket spaweekendhotell ska väljas? Självklart beror det mycket på tycke och smak samt var i landet man bor. Få har exempelvis tid att åka 50 mil bara över en helg.

Struntar man i avstånden och enbart tittar på kvalité så finns det några riktigt fina spahotell att välja på. Både på östkusten och västkusten även om det är västkusten som levererar bäst – i alla fall enligt Expressen.

När tidningen listade de 15 bästa spahotellen (2013) kom nämligen The Retreat Club i Falkenberg på en mycket hedrande första plats. Orsaken till första platsen var framförallt att testpersonerna upplevde anläggningen som ny, exklusiv och annorlunda. Den sticker ut mot många andra gällande lyx då guldkranar och marmor är starka inslag i inredningen.

Det de även gillade var ett nytänk gällande hur besökarna ska kunna njuta av allt från pooler till spa. Man har byggt små ”njutningstationer” som besökarna kan gå mellan. Ett tydligare sätt att separera vissa delar och låta vissa bli extra tysta, lugna osv.

Prismässigt ligger The Retreat Club på normalnivå trots dess höga standard. För paketet ”Safir Spa” får man betala drygt 1700kr per person. Det som då ingår är del i dubbelrum, frukostbuffé, trerätters middag samt den det glas med cava som besökaren får i handen direkt när man kliver innanför dörren.

På andraplats kom Jörgen Park Resort. Ett spa so fick recensionen ”heltäckande och genomtänkt” av panelen hos Expressen. De sticker ut lite med något udda inslag. De har exempelvis filmterapi och så kallade swaybeds – stora gungande sängar.

Prismässigt ligger de på samma nivå som The Retreat Club. Även här är det del i dubbelrum, trerätters middag och frukostbuffé som ingår. Utöver det även möjlighet att ta del av något av de träningstillfällen som erbjuds på anläggningen.

Tycker du som Expressens testpanel eller söker du andra upplevelser när en spaweekend ska bokas? Testa själv och avgör. Ännu en orsak till att inte bara åka på spa bara en gång per år.

Related posts