Att välja redovisningsbyrå  

För en stor mängd som startar företag är redovisningen enbart något ”nödvändigt ont”. Det tar tid och ork från huvudverksamheten och det är därmed inte förvånande att många väljer att anlita en redovisningsbyrå. Detta inte minst efter att företaget har vuxit och inte längre enbart är ett litet ”sidoprojekt” vid sidan av ett annat jobb.

Att hitta en redovisningsbyrå brukar inte vara speciellt svårt då det även på mindre orter brukar finnas ett antal att välja mellan. I större städer, ex Stockholm, finns ett hundratal företag att välja mellan. Det är alltså lätt att hitta – men inte alltid lika lätt att välja. Tre punkter man absolut bör tänka på är:

  • Referenser

Referenser är A och O. Fråga andra företagare vilken redovisningsbyrå de använder sig av och vad de främst ser som fördelar och nackdelar hos just det företaget. Googla även byråns namn för att se vad andra företag skriver om byrån. Nu bör man visserligen ta det som skrivs på nätet med en nypa salt men det kan ändå ge en viss fingervisning om vad man kan tänka på.

  • Lokalt

Ett företag kan ha sin redovisningsbyrå var som helst i Sverige. Man kan enkelt skicka alla dokument via post, eller mail, och få tillbaka gällande rapporter. Men när problemen dyker upp är väldigt många som vill träffas ansikte mot ansikte för att få hjälp med dessa. Det kan exempelvis vara att företaget ska ändra företagsform eller att Skatteverket gör en revision. De allra flesta känner då en trygghet i att kunna sitta i samma rum och diskutera ut passande lösningar.

Om vi återgår till exemplet med Stockholm så kan företag här med fördel även tänka än mer lokalt. Inte bara att redovisningsbyrån ska ligga i staden utan i samma eller åtminstone närliggande stadsdel. Utbudet är stort oavsett var man väljer att leta. Här fyller internet en god funktion då företaget enkelt kan hittas genom att göra en enkel sökning på Redovisningsbyrå Stockholm.

  • Inriktning

Är du småföretagare finns en fördel att välja en byrå som har hand om redovisningen för många andra småföretagare. Det är inte något krav och företagen ska ha kompetens att redovisa oavsett företagets storlek. Men har de många företag inom samma bransch eller storlek så lär de sig snart om vilka småfel som är vanliga och håller ett extra öga på just detta.

 

Related posts