Vad skiljer en skäggtrimmer från en skäggtrimmer?

Som du säkert noterat så har skägget fått ett riktigt stort uppsving de senaste året. Något som är väldigt roligt och intressant med dagens skäggmode är att det idag är oerhört brett jämfört med tidigare episoder där skägget vart populärt. Idag har vi skäggstubb som vart populärt de senaste 15 åren blandat med rejäla skägg som var populära på 70-talet blandade med vårdade, större skägg som alltid vart populärt hos äldre herrar. Och detta blandat på i stort sett alla åldersgrupper vi har och detta är lite unikt för nutiden.

När det hjälper skäggvård så är det också något som blivit väldigt populärt, så populärt att det idag poppar upp en barberarsalong lite här och där i vårt avlånga land, något som inte fanns för 10 år sedan. Det är framför allt i storstäderna man ser detta men det börjar även komma utbildade barberare in till frisörerna i allt mindre orter.

Barberarna har den gamla och nya kunskapen om skägg och arbetar idag med många olika verktyg såsom skäggolja, rakknivar, snöre och skäggtrimmer, helt beroende på vilket skägg man har eller vill ha.

Tittar man närmare på det stora sortiment av skäggtrimmers som finns ute på marknaderna så är det oftast tre saker som skiljer agnarna från vetet så att säga. Det handlar om batterier, möjligheten att byta reservdelar såsom skär och kammar och om vilken motor som sitter i maskinen. De billigare maskinerna använder den gamla sortens batteri vilket ger en kortare driftstid och kortare förbrukningstid medan en bra maskin oftast har den nya li-ion tekniken som ger längre driftstid och bättre hållbarhet. Till en skäggtrimmer av högre kvalitet har du också oftast möjlighet att köpa nya skär, byta till skär med andra mått och köpa till olika sorters kammar för olika längd på skägget. Motorerna är också en viktig del, i en riktigt bra maskin har du en motor som är styrd av ett chip vilket gör att den går jämnt hela tiden, du slipper att den går ner i varv när du går in i tjockare eller kraftigare skägg, det är då kraften behövs som mest.

Related posts