Att välja kontor i Stockholm

Att som småföretagare ta ett beslut om att lämna det trygga hemmet och flytta in i ett kontor är inte helt lätt. Ännu svårare är det att hitta kontor. I alla fall om det handlar om Stockholm där både lägenhetsbristen och kontorsbristen är mycket stor. Men även om man inte blir erbjuden en mängd kontorslokaler i huvudstaden så bör man ändå inte ta första bästa. Det finns några punkter man bör tänka på och bestämma sig för innan man börjar söka.

  1. Kontor/butik/lager

Det finns en rad olika lösningar för den som även är ute efter en butik. Ska butiken vara skild från kontoret eller på samma ställe? Behövs verkligen butiken eller kan man sikta på att bara sälja online? Hur är det med lagret? Kan det vara en bit från innerstaden för att hålla nere lokalkostnaderna?

  1. Storleken

Att hitta ett billigt kontor Stockholm är näst intill en utopi. Antingen får det kosta mycket eller så får man försöka hålla nere utrymmet att vara på så mycket som möjligt. Storleken och läget är det som framförallt avgör hur mycket man kommer få betala. Som nämns ovan kan det vara en idé att ha lagret på ett ställe och kontor på ett annat – i alla fall när det gället Stockholm.

  1. Var?

Du har dina kunder i Stockholm och vill därför ha ditt kontor där. Men Stockholm är stort och här finns en mängd olika industriområden, kontorsområdet och affärskomplex. Vilka är de viktigaste kunderna? Vilka behöver du vara nära för att få en tätare och snabbare affärsrelation till?

Inspiration till denna artikel är tagen från kontorslokaler.se – en hemsida som erbjuder förmedling av kontorslokaler över hela Sverige. Detta genom att man som företagare kan sortera och filtrera på ett smidigt sätt vilket gör att man snabbare kan hitta vad man är ute efter.

Related posts