Skinnjackan var plastjacka

Bedragare finns inom alla olika områden och även vid försäljning av skinnjackor. Ett fall som fick medial uppmärksamhet i lokaltidningen Arbetarbladet (Gävle) var när en man köpte sin skinnjacka för 3000kr men sedan insåg att han stod med en syntetjacka i handen som knappt var värde en tiondel av detta.

Händelsen utspelade sig 2008 men kan mycket väl upprepat sig därefter. Denna gång var det Kalle (fingerat namn) som träffade en äldre man utanför Willys i Sandviken. Den äldre mannen berättade att han kom från en mässa där han haft utställning av kläder och frågade hur han skulle kunna ta sig till flygplatsen i Stockholm. De stod ett tag och pratade och efter en stund erbjöd den äldre mannen tre jackor samt en snygg kostym för ett mycket bra pris. Kanske var det just att han inte tryckte på försäljningen utan småpratade innan som gjorde att köparen gick på det hela. För det gjorde han. Han kände på jackorna och tyckte att de både såg riktigt snygga ut och att skinnet kändes rejält. En brun skinnjacka och två svarta skinnjackor i herrmodell.

Men det billiga priset hade en orsak. När han väl hade gått tillbaka till sin bil och lagt jackorna där kände han hur det luktade plast. Det var då han insåg att han blivit lurad. Att skinnjackorna inte var något annat än dåliga kopior.  Men han åkte hem ändå och polisanmälan struntade han i. Det var ju bara en pinsam historia.

När tidningen kontaktade polisen för att höra deras åsikt om dessa bedragare så visade det sig att de inte hade fått in enda anmälan. Troligtvis har alla skämts som gått på detta och inte anmält. Men det är lite egoistiskt att tänka så. För så länge ingen anmäler kan polisen inget göra. Så länge inte polisen gör något kommer de kunna fortsätta sälja skinnjackor – eller plastjackor.

Related posts