Mitt drömbadrum

Plötsligt händer det.

Det är reklamslogan för Triss. Har inte tron att det någonsin kommer hända mig. Kanske för att jag inte tar chansen heller så ofta. Men drömma kan man alltid – Det är gratis.
Drömmer om är ett sånt där mysigt japanskt spa-badrum med varmt mjukt trägolv, mycket levande tropiska växter och en avkopplande miljö att vila ut i efter de slitiga arbetsveckorna. Det skulle få vara i ett stort rum i källaren. Det är något speciellt att gå ner i en källaren och stänga ute allt av olika påträngande ljud. Att bara skärma av verkligheten för en stund.

Det är också viktigt att badrummet, spat (eller vad jag nu ska kalla det) har ett sub-tropiskt klimat och mycket levande växter. Så ska självklart bastun finnas där. Lite som pricken över i:et. Smakar det så kostar det men drömmen är att göra en totalrenovering och installera en kombibastu. En sådan som som både har aroma och ångbastu inbyggt i sig.

Badkaret åker i så fall ut och in med en mysig jacuzzi med massage och jet-stream. Ljudanläggning och miljöljus är även viktigt så den tekniska biten får man inte hellre lämna åt slumpen. Att fylla hela rummet med ljud är viktigt men samtidigt får inte högtalarna synas. De ska vara inbyggda i väggarna eller taken och på så vis sprida skön och avkopplande musik.

Vilstol av rotting blir huvudinredningen. Rotting är klassisk badrumsinredning och matchar även den naturkänsla som hela drömbadrummet ska förmedla. Att komma nära naturen får helt enkelt en ny innebörd. Här kommer man nära naturen utan att lämna huset.

Däremot ska inte denna badrumsrenovering genomföras förrän inspiration tagits från många andra ställen. Den som går på två olika span märker snabbt att det är stor skillnad på hur de upplevs. Vad är det som gör att det ena är bättre än det andra. Det är den känslan som måste tas med hem vid byggnationen. Så länge man har pengar är det ju inga problem att göra som man sedan vill.

Related posts